top of page

 Wie ben ik? 

witter RAND shapey4.png

Mijn naam is Gerrie Douma. Ik kan mijzelf beschrijven als een gevoelig, introvert persoon. Ik ben graag buiten in beweging, zowel in de stad als in de natuur. Ik weet wat ik waard ben en laat ik me dat door niemand afnemen. Tegelijk ben ik nog altijd onrustig op zoek naar nieuwe inzichten en ervaringen. Ik geloof dat geen enkel mens meer waard is dan een ander en dat we principieel gelijkwaardig zijn. De waarde in mijzelf en in de ander ontdekken is wat mij boeit en nog nooit heeft verveeld. Ik zie het als een onuitputtelijke schat en voel mezelf een rijk mens dat ik nog steeds mag leren. 

 

Ontken ik daarmee de problemen die er zijn en alles zonder waarde? Nee, ik ervaar het lijden en zie de problemen iedere dag. Het is mijn werk. Alleen zie ik dat niet als enige werkelijkheid. Ook het problematische en waardeloze stroomt naar iets dat groter en meeromvattend is dan we op dit moment nog kunnen zien.

 

Ik ben geregistreerd als klinisch psycholoog specialist. Daarnaast ben ik opgeleid tot pedagoog, orthopedagoog, GZ psycholoog, psychotherapeut, systeemtherapeut, sensomotorisch en EMDR therapeut. Het is duidelijk dat ik al zo lang ik mij kan herinneren oprecht geïnteresseerd ben in wat mensen beweegt, verbindt en tot hun recht laat komen. 

In mijn werk met kinderen, jongeren, volwassenen, gezinnen, teams en organisaties ben ik op zoek naar het beste resultaat. Daarbij richt ik me op de energie die vrijkomt wanneer contact gemaakt wordt met het dilemma van tegenstellingen in mensen en tussen mensen. 
 

Geen kracht zonder kwetsbaarheid, geen trots zonder schaamte, geen blijdschap zonder verdriet, geen autonomie zonder afhankelijkheid, geen liefde zonder pijn, geen winnen zonder te verliezen. Voor het omgaan met deze dilemma's is dikwijls een derde kracht nodig.  

 

Mijn ambitie is dat iedereen deze kracht zelf vindt en gesteund door anderen het beste haalt uit zichzelf en de omgeving om een eigen doel te bereiken. De uitdaging is bij de vragen in je leven te schakelen en te verbinden tussen verschillende mensen, omgevingen en manieren van denken, ervaren en doen. Ik gebruik daarbij de meest recente (wetenschappelijke) inzichten, en voeg daar jou en mijn unieke eigenheid, omgeving, zingeving en creativiteit aan toe.

  • LinkedIn
bottom of page